cz sk
logo

Infolinka: +420 776 800 070, Po-Pá 10:00-18:00
KATEGORIE
OD 1000 KČ DOPRAVA ZDARMA, 2309 VÝDEJNÍCH MÍST.
Ferrino » Batohy » Turistické batohy » Dámské » Do 60l

NAŠE CENA    4598 Kč
 
BĚŽNÁ CENA6299,-
UŠETŘÍTE1701,- (27%)
DOPRAVAzdarma
Lehký přesto robustní a odolný technický batoh ideální pro vícedélkové horské lezení a vysokohorskou turistiku.
Peak Light 38 je lehký a odolný technický batoh, který nemá nic navíc, ale na který připevníte velké množství vybavení od trekových holí, přes lano, cepíny až po lyže. S možností odepnutí některých součástí a snížení hmotnosti o 30 %. Inovativní zádový systém Swisswool Hybrid Back System je velmi komfortní a mají ho jen modely Ortovox Peak Light. Ve variantě „S“ s kratšími zády.
Do hlavní komory batohu se dostanete přes dva vstupy. První možnost je rozepnout celý předek batohu pomocí dvoucestného obvodového zipu podobně jako u kufru. Druhou variantou je přes límec se stahováním Simply & Fast pod horním víkem batohu. Díky světlému vnitřku v něm lehce najdete vše co potřebujete.

Odlehčení batohu o 30 %
Pro ty co chtějí ušetřit ještě více hmotnosti je tu možnost odejmout z batohu vícero prvků. Batoh můžete odlehčit sundáním víka batoha, odnímatelného polstrování bederního pásu, vyjímatelné duralové zádové konstrukce, uchycení cepínů a uchycení lyží D-Skifix. Tímto způsobem už tak nízkou váhu batohu snížíte ještě o 30 %.

Robustní, ekologický a odolný vůči vodě
V zájmu udržitelnosti jsou vnější materiály vyrobeny z 50% recyklovaného polyamidu 420D RIPSTOP a 100% recyklovaného polyamidu 420D, díky čemuž je batoh extrémně robustní, odolný vůči oděru a má dlouhou životnost. Je také vysoce odolný vůči vodě a velmi rychle schne. Ortovox si je kvalitou jistý, a proto na něj dostanete prodlouženou pětiletou záruku. 

Plný batoh pohodlně na zádech
O rozložení hmotnosti na ramena a bedra se starají výztuhy v zádovém systému. Ramenní popruhy jsou ergonomicky přizpůsobené postavě. Tyto popruhy můžete dotáhnout nejen zespoda, ale také shora a batoh lepé přizpůsobit své postavě. Bederní pás plynule přechází přímo ze zádového systému a doslova Vás obejme. Spoj mezi bederním pásem a batohem necítíte, batoh se nese komfortně a nic Vás netlačí bez ohledu na to, kolik toho nesete. Když batoh nemáte plný, jednoduše ho stáhnete pomocí bočních stahovacích popruhů.

Promyšlený systém kapes
Batoh má několik praktických kapes. Každá komora a kapsa má svůj účel a dovoluje mít věci po ruce, kdykoliv je to potřeba. Prostor uvnitř hlavní komory nabízí uchycení lavinového vybavení – lopaty a sondy. Hlavní komora má sponu na připevnění rezervoáru s vodou s možností vyvést hadičku středem batohu mezi ramenními popruhy. Přední kapsa na zip – na mapu, topo a buzolu. Vnější kapsa víka pro odložení aktivních doplňků, její součástí je plastová karabina na klíče. Vnitřní kapsa víka na odložení drobného vybavení – čelovka, nůž, doklady, hotovost a cennosti. Kapsička na bederním pásu je vhodná na mobil, kameru, GPS. Víko batohu má všitou kapsičku s Emergency Card. Bederní pás má odnímatelné polstrování s poutkem na přídavný materiál. Na výškově nastavitelném hrudním popruhu je píšťalka pro signalizaci.

Na batoh připevníte vše potřebné
Na batohy Peak Light připevníte veškeré vybavení na vysokohorskou turistiku, horolezectví i skialpinismus. Každé vybavení má své místo, je připevněno pevně, a sundání je rychlé a jednoduché. Vybavení se nepohupuje a batoh Vás nevyvede z rovnováhy. Lyže (A-Skifix i D-Skifix do 150mm), hole, dva cepíny, přilba - síťka na přilbu je součástí batoha, lano, karabiny - materiálová poutka na bederním popruhu.Součástí batohu jsou i přídavné popruhy.

Praktické funkční prvky
Bederní pás má také poutko na lezecký materiál a cepín můžete pověsit za ramenní popruh, kde je integrovaná smyčka, aby jste ho měli vždy po ruce. Inovovaná trojúhelníková konstrukce víka umožňuje na batoh pevně a spolehlivě připevnit lano. Toto víko lze navíc snadno odepnout a uložit do hlavní komory batohu, kde se do něj stále snadno dostanete přes praktický zip. Kapsa ve víku je rozdělena na dvě části. Díky podlepeným švům je navíc víko plně odolné vůči vodě. Po sundání víka lze batoh díky dvěma pevnostním poutkům upevnit na lano a táhnout ho pohodlně stěnou.

Vlněný zádový systém pomáhá při odvodu potu
Jednou z předností batohů Ortovox Peak Light je zádový systém Swisswool Hybrid Back System kombinující prémiové materiály a nejnovější technologie. Zádový systém se skládá z vyjímatelné duralové konstrukce, technické pěny a třech zón lisované vlny Swisswool – v místě, kde dochází k nejčastějšímu kontaktu se zády. Vlna absorbuje 29x více potu než běžná pěnová záda a nestudí tak jako ostatní materiály. Na tomto zádovém systému se s vývojáři Ortovox podíleli také fyzioterapeuti.

Ve variantě s kratšími zády “short”
Tato varianta batohu “S” je navržena pro lidi se zády dlouhými 36 až 44 cm. Batoh je však možné zakoupit i ve variantě pro ty z vás, kteří mají délku zad mezi 42 a 50 cm. Délka zad se počítá od 7. krčního obratle po horní část pánve. Batoh není upraven pouze v délce zad, ale také jde o změny v tvaru v ramenních popruhů a přizpůsobení bederního pásu. Batoh tak ideálně padne a pevněji drží na zádech.

Záruka 5 let
Hmotnost: 1250 g
Rozměry: 69 x 27 x 22 cm
Objem: 38 l
Počet kapes: 5
Materiál: 420D Polyamid Ripstop

Art.No.: OVX-46286
App Store Google Play

informace o dostupnosti zboží na tel: 776 800 070 | email: obchod@ferrino.cz