Parametry
Hmotnost: 1,1 kg
Rozměry: 24x32x5 cm (balení)
Úspěšná vize zcela ekologického grilu na jedno použití, vyrobeného pouze z přírodních materiálů, se zrodila během karavanového zájezdu do Alp 2009. Na polích, v horách, lesích i kolem popelnic byly všude poházené hliníkové misky od jednoúčelových grilů.
Náš Casus Grill je ekologický a schopný rozkladu působením mikroorganismů. Balení obsahuje brikety z dřevěného uhlí, lehké izolační lávové kameny a krabici z tenké lepenky s grilovací mřížkou. Gril dokáže po snadném a rychlém zapálení snadno grilovat během 5 minut, déle než 60 minut udrží žár a pohostíte 4 až 6 osob.
Lze na něm dosáhnout vysoké, rovnoměrné rozložené teploty, která zajistí, že se pokrm správně propeče a bude lahodný a křupavý. Díky schopnosti termální izolace snižuje venkovní teplotu při grilování, kdy ho lze dokonce držet rukou, aniž by hrozilo popálení.
Je chráněn 3 mezinárodními patetnty.
Vlastnosti:
- Připraven ke grilování je do 5 minut. Grilovat na něm lze cca 60 minut a pohostíte 4 až 6 osob.
- Neobsahuje žádné železo ani hliník, takže doba jeho neškodného rozkladu je velmi krátká a nezanechá v přírodě žádnou stopu.
- Je úsporný a ekologický.
- Všechny jeho materiály jsou přírodní - dřevěné uhlí, lávový kámen, bambus a tenká lepenka.
- Všechny jeho materiály s výjimkou lávových kamenů se rozloží působením mikroorganismů - proto po sobě nezanechává ŽÁDNÝ odpad.
- Vydává rovnoměrný žár, který je ideální na opékání.
- Zajišťuje termální izolaci, čímž snižuje venkovní teplotu při grilování.
- Redukuje emise CO2, protože využívá výhradně dřevěného uhlí.
- Je držitelem mezinárodního patentu grilovací technologie.
Ve srovnání s grily na jedno použití, běžně dostupnými na trhhu, Casus Gril užívá o 50 % méně dřevěného uhlí, což vede ke snížení emisí CO2.
V popelnici nebo na kompostu se působením mikroogranismů rozloží. Na rozdíl do konvenčních jednorázových grilů - po sobě nezanechá v přírodě žádné stopy hliníku, které nezmizí ani za 200 let.
Po použití můžete gril spálit. V přírodě po něm nezůstané nic kromě speciálních lávových kamenů. Lávové kameny se užívají v pěstitelskáých školkách ke zkvalitnění půdy. Do přírody se vracejí, aniž by jakkoli škodily životnímu prostředí.
Návod:
- Gril postavte na pevný, rovný a nehořlavý povrch a sejměte z něj grilovací mřížku, vyrobenou z tenké lepenky a bambusových tyček.
- Nejdříve sestavte spodek kartonové krabice, jak je znázorněno na obrázku. Čtyři držáky musí být vytažené na doraz. Na dno krabice nasaďte grilovací mřížku a upevněte ji do držáků.
- Brikety podpalte ve všech čtyřech rozích. Neobjeví se žádný viditelný plamen.
- Zhruba po 5 minutách bude gril připraven k použití. Jakmile zasadíte grilovací mřížku do držáků v kartonové krabici, bude příprava u konce, a vy si můžete užít grilování!
Kde gril užívat:
- Gril s sebou můžete s čistým svědomím vzít téměř kamkoli - na pláž, do parku, na rybářský výlet i horskou túru. Neexistuje žádné omezení! Je oblíbený mezi majiteli karavnů, obytných aut a lodí.
- Gril můžete používat celý rok - během chladné zimy při -10 °C, ve výškách 2.000 m nad mořem i v horkém létě na pláži.
Materiál:
- Dřevěné uhlí - brikety z dřevěného uhlí, které lze snadno a rychle podpálit.
- Kámen - Izolační lehký lávový kámen.
- Karton - Krabice z tenké lepenky.
- Grilovací mřížka - Přírodní bambus.