cz sk
logo

Infolinka: +420 776 800 070, Po-Pá 10:00-18:00
KATEGORIE
OD 1000 KČ DOPRAVA ZDARMA, 2309 VÝDEJNÍCH MÍST.
Ferrino » Batohy » Skialp a Freeride batohy

Lavinový batoh Full Safe 30+5

Full Safe 30+5
BĚŽNÁ CENA33990,-
NEDOSTUPNÉZJISTIT DOSTUPNOST
Inovovaný batoh, který disponuje hned třemi záchrannými prvky pro přežití ve volném terénu a lavinách. Nový systém lavinového airbagu značky Alpride E1, který využivá k nafouknutí polštáře elektrický kompresor. Už žádné kartuše se stlačenými plyny potřebné pro jeden odpal batohu. Při plném nabítí a použití 2 kusů AA baterií výrobce garantuje 5 odpalů, při čemž jedno nafouknutí trvá pouhé 3 vteřiny. Pak stačí batoh jednoduše dobít pomocí USB Micro kabelu a výměnou alkalických baterií.

Batoh je dále vybaven dýchacím systémem Air Safe, který byl více jak 3 roky vyvíjen a testován inženýry a záchranáři italské horské záchranné služby. Díky dýchací trubici a ventilačnímu systému se při zasypání lavinou prodlužijí šance na přežití až o 40 minut.

Mezi dalšími bezpečnostními prvky se objevuje odrazka RECCO, která se osvědčila hned u několika modelů batohů značky Ferrino.
prodloužená ZÁRUKA 3 ROKY
Parametry
Hmotnost: 3,2 kg (max)
Objem: 30+5 l
Rozměry: 53x30x27 cm

Jedná se o 30 litrový batoh s možností rozšíření o 5 litrů pomocí rozepnutí zipu. Přední štít je vyztužen pevnou látkou, která odolá i ostrým hranám lyží. Na přední část batohu lze připnout lyže, cepíny, hole. V hlavní kapse na zip mimo úložný prostor nalezneme i kompresor, který je uložený v polstrovaném pouzdře na zip. Mimo jiné je zde i uložen respirátor systému Air Safe. Přední kapsa na zip je lehce přístupná i s připnutými lyžemi a je vybavena přihrádkami pro lavinový set - lopatku a sondu. Bederní pás je pevní a robustní spona je vyrobena z kovu. Zádový systém je bohatě polstrován a poskytuje ochranu uživateli, neslouží však jako plnohodnotný chránič páteře. Důmyslně sestavený batoh disponující hned 3 aspekty, které zvyšují šance na přežití, pokud dojde k zasypání lavinou. 

Alpride E1 Airbag System:

Jedná se o nový systém lavinového airbagu. Jednotkou je elektronický kompresor, který během 3 vteřin nafoukne airbag, který má objem 150 l. Efektivita je garantována od -30 do +50 °C. 

Kompresor je schovaný v polstrovaném pouzdře uvnitř batohu, přístup je přímo z hlavní kapsy. Nabíjí se prostřednictvím USB kabel, typu Micro. Do aparátu je možné vložit 2 ks alkalických baterií AA. Aplikací těchto běžně dostupných baterií se zvyšuje počet odpalů airbagu na jedno nabití. 

Plně nabitý systém + nové 2 ks alkalické baterie AA = 5 odpalů
Plně nabitý systém bez baterií = 1 odpal

Pro odpal je nutné systém aktivovat tlačítkem přímo ve vnitřním pouzdře kompresoru. Je zde i pojistka pro vyfouknutí airbagu - nevyfoukne se sám, je potřeba ji odjistit. Naleznete zde i port pro dobíjení a prostor pro vkládání baterií.

Jakmile je batoh aktivní, výdrž baterií v mrazu je 5 hodin. Dobíjení trvá přibližně 2 hodiny, LED kontrolka se rozsvítí zeleně při plném dobití. Pojistka pro odpálení se nachází na ramenním popruhu - jak je zvykem.

Systém je certifikovaný: EN1616:2017 standardu. Vyhovuje navíc letištním požadavkům o bezpečnosti produktu - je volně transportní bez zvláštních oprávnění. 

Air Safe System:

Dýchací systém pro situace zasypání lavinou nebo jízdou v prašanu, kdy jemný sníh poletuje vzduchem a hrozí vniknutí sněhu do plic. Systém ústí hadicí s náústkem, který je potřeba před sjezdem vložit do úst. Okamžitě je možné dýchat skrz trubici, absolutně bez omezení. Pod lavinou už nemusí být možné vložit trubici od úst a využít tak tento systém.

Princip tohoto systému tkví v místě odběru nového vzduchu a vývodu vzduchu, který už neobsahuje kyslík. Vzduch je nabírán v přední části trubice, tato část se nachází v ramenní části - blízko hlavy - kde je nabírán vzduch, který putuje do plic. Výdech je pak odveden systémem do ústí, které se nachází na dně batohu. Je tím zabezpečeno, že se vydýchaný vzduch nehromadí v okolí hlavy a prodlužuje se tak doba přežití zavaleného. Trubice je z ohebného a odolného materiálu, je vedena ramenním popruhem a je možné ji jednoduše zakrýt, když není potřeba. 

RECCO Reflector:

Léty osvědčený doplněk, který nepotřebuje elektřinu, aby splňoval svojí funkci. nachází se na horní části batohu, nelze ji odejmout, právě aby nedošlo k její ztrátě při lavinovém neštěstí. Využíváse zejména pro rychlé lokalizování osob při zasypáním lavinou, nebo pro lokalizaci osob při zhoršených podmínkách viditelnosti. Pomocí detektorů, které používají horské záchranné složky, je možné tuto odrazku lokalizovat. 

Pro přesnou lokalizaci osoby pod lavinou je nicméně vždy potřeba lavinový vyhledávač/vysílač! V tomto případě slouží RECCO reflektor jako pouze doplňkový element. Přesná lokalizace osoby pomocí tohoto zařízení je velmi obtížná, navíc vyhledávání může zahájit pouze osoba, které disponuje detektorem - záchranná horská služba.

Art.No.: 75594 (2019)
App Store Google Play

informace o dostupnosti zboží na tel: 776 800 070 | email: obchod@ferrino.cz